Een duo vertelt: Bérivan en Annelies

“Sinds kort heb ik een job, ik werk als polyvalente medewerker in een asielopvang van een NGO. Dankzij Mentor2Work kreeg ik de begeleiding en steun die ik nodig had om mij te versterken bij mijn zoektocht naar een gewenste job. Tijdens dit project hebben we allebei bijgeleerd, inspiratie gekregen van elkaar en zijn we gegroeid. Het traject dat we hebben afgelegd was voor mij een positieve ervaring” Aan het woord is Bérivan, een young potential met Koerdische roots en een graduaat in sociaal-cultureel werk. Zij heeft net haar Mentor2Work traject met haar mentor Annelies succesvol afgesloten. Annelies werkt als projectmanager bij Agentschap Integratie en Inburgering. “Ik stelde me kandidaat als mentor voor dit project omdat ik uit eigen ervaring weet hoe moeilijk het kan zijn om een job te zoeken en vinden. Voor mensen met een migratieachtergrond leek me dit nog minder evident. Het project Mentor2Work sprak me dan ook onmiddellijk aan. Ik wilde me graag engageren om iemand te ondersteunen, een luisterend oor te bieden en te begeleiden bij de zoektocht naar een leuke en boeiende job. Daarnaast zag ik dit als een kans om zelf te groeien als mens en als professional.”

Waarom Bérivan wilde instappen in Mentor2Work?  “Ik was op zoek naar vormingen en infomomenten om meer te weten komen over sollicitaties en vacatures in de sector waarin ik wil werken, en vaardigheden die ik moet hebben bij sollicitatiegesprekken. Dankzij Mentor2work heb ik verschillende vormingen gevolgd, andere mentees ontmoet en mijn netwerk verbreed binnen de sociale sector. Het was heel boeiend om andere mensen met een migratieachtergrond over hun ervaringen bij het solliciteren te horen vertellen, want het ging vaak over discriminatie, moeilijkheden, enzoverder.  Ik vond de vormingen heel leerrijk,  vooral het luisteren naar de verhalen van deelnemers die dezelfde weg afgelegd hebben als ik.  Dat heeft mij versterkt bij mijn zoektocht en voorbereiding.”

Bérivan en Annelies waren een match made in heaven. Annelies: “Onze coach vond de ideale match voor mij. Ik heb zelf ook gestudeerd voor een job binnen de sociale sector, dus ik kon Bérivan heel goed ondersteunen bij haar zoektocht naar een passende job. Vanuit mijn eigen ervaringen gaf ik haar tips om haar CV aan te passen, een goede en persoonlijke motivatiebrief te schrijven, over het voorbereiden van een sollicitatiegesprek,…”. Ook Bérivans verwachtingen werden helemaal ingevuld: “Ik heb genoeg tijd en ruimte gekregen om te leren en telkens als ik hulp nodig had, kon ik op mijn mentor rekenen. Samen met Annelies ben ik op zoek gegaan naar vacatures, en ik kon haar ervaring en tips gebruiken tijdens mijn sollicitatiegesprekken. Dankzij regelmatige afspraken kon ik feedback over mijn vacatures en sollicitatiegesprekken vragen en tips uitwisselen. Er was aandacht voor het voorbereiden van sollicitaties en motivatiebrieven.”

Na 6 maanden als mentor-mentee duo, is het traject nu afgelopen. Annelies: “Mentor2Work was voor mij een heel leerrijke, boeiende en zinvolle ervaring. Voor mij ging het verder dan enkel en alleen iemand ondersteunen naar het vinden van een job. Ik heb Bérivan leren kennen als een heel warm persoon die veel levenswijsheid in zich heeft, en die mij op bepaalde dingen een frissere kijk heeft gegeven. Het einde van Mentor2Work betekent voor ons dan ook niet het einde van onze contacten. We zien elkaar nog geregeld en houden elkaar up-to-date over wat er zich afspeelt in ons leven.” 

2020-09-22T10:55:52+00:00