Halfweg hun Mentor2Work traject: de bijzondere klik tussen Violet en Myriam

De Keniaanse Violet Oloibiri is een gepassioneerde globetrotter, moeder van twee, en doctor in Environmental Technology. Ze zocht naar manieren om haar loopbaan uit te bouwen buiten de academische wereld. Myriam Carlier werkt voor Stad Gent, heeft een warm hart voor diversiteit en een doctoraat in middeleeuwse geschiedenis. Mentor2Work bracht hen samen en polste halfweg hun traject naar hun ervaringen. Het duo straalt. Hun onderling respect en waardering voor elkaar zijn voelbaar. Myriam bewondert Violet om haar wereldburgerschap, enthousiasme en flexibele levenshouding: “Zonder Mentor2Work had ik Violet nooit leren kennen, terwijl het zo plezant is! Ze verruimt mijn netwerk en mijn horizon. Het is fijn om met jonge mensen om te gaan, door haar ben ik wat uit mijn ‘bubbel’ gekomen.”

Violet en Myriam hebben een bijzonder goede klik, persoonlijk én professioneel. Violet: “Ik had een mentor gevraagd die een gelijkaardige achtergrond had als ik, die een niet-academische loopbaan had na een doctoraat. En die heb ik gekregen! Ik heb veel geleerd van Myriam. Bijvoorbeeld hoe ik mezelf kan verkopen door te focussen op mijn sterke kanten, bij het solliciteren, maar ook daarbuiten. En ik kan mijn Nederlands verbeteren: we hebben samen een sollicitatiegesprek geoefend!”

Violet vindt het jammer dat ze Mentor2Work niet eerder kende: “Dan was ik na mijn doctoraat nooit zo verloren geweest aan de start van mijn zoektocht naar werk. Bij Mentor2Work had ik voor het eerst het gevoel dat iemand geïnteresseerd was in mij en mijn toekomst. Zij luisteren echt naar mij.”

2020-09-22T11:00:22+00:00