Een van onze gedreven mentoren aan het woord: Kaatje Vermeiren

Kaatje Vermeiren is psycholoog van opleiding, werkt in de sociale sector en is een heel ge├źngageerd persoon. Sinds februari ondersteunt ze een mentee voor Mentor2Work. Kaatje vertelt waarom ze Mentor2Work een positief project vindt waaraan ze graag meewerkt:

“Door mijn eigen ervaringen als deel van een minderheidsgroep, leerde ik de voorbije jaren veel over hoe structurele uitsluiting zorgt dat sommige groepen minder kansen krijgen. Dat geeft een gevoel van onmacht wanneer ik als individu niet weet hoe ik dat kan tegengaan, want natuurlijk wil ik daar iets aan doen… Het deed deugd wanneer ik Mentor2Work tegenkwam, omdat dit een erg positief project is dat echt op een actieve manier mensen bij elkaar brengt en kansen geeft. Eigenlijk krijg je als mentor de kans om te groeien in je coaching vaardigheden, en je krijgt de kans om uit je bubbel te komen, door de gesprekken over de leefwereld en achtergrond van je mentee.

Ik vind het heel fijn dat de coaches van Mentor2Work echt de tijd nemen om duo’s te vormen die bij elkaar passen en mekaar iets kunnen leren, en hoe zowel mentoren als mentees bij de coaches terecht kunnen als ze twijfels of vragen hebben. Het is ook heel fijn dat ik als mentor interessante workshops mag volgen. Daar leerde ik sympathieke mede-mentoren kennen uit vele verschillende sectoren, van verschillende achtergronden en leeftijden. Mooi meegenomen!

Wat ik interessant vind met mijn mentee, is hoe wij op heel veel vlakken gelijkaardig denken. Zo besef ik dat mijn opleiding, die mijn mentee ook volgde aan de andere kant van de wereld, me misschien toch meer gevormd heeft dan ik dacht. Ik vind het ook fijn om vanuit een soort metaperspectief te kijken naar de sector waarin mijn mentee wil werken, en om te leren over de gelijkenissen en verschillen tussen hoe die job hier wordt georganiseerd, en in het land van herkomst van mijn mentee.”

2020-09-22T10:13:36+00:00