“Als je een job hebt die goed bij je past, voel je je belangrijk. Hoe mooi is dat?” Tweevoudig mentor Antonella vertelt

Antonella werkt als boekhouder bij Stad Gent en is tweevoudig mentor bij Mentor2Work. Haar enthousiasme, drive en spontaniteit maken haar tot een uitstekende mentor. Momenteel begeleidt ze haar tweede mentee. In het personeelsmagazine van Stad Gent deelt Antonella haar ervaring met haar eerste mentee Doris:

“In België zijn er kansen, maar je moet ze zoeken. Dat is niet makkelijk als nieuwkomer. Ik heb het zelf meegemaakt toen ik acht jaar geleden naar België kwam vanuit Italië. Door de liefde. Ik sta vandaag waar ik sta dankzij de hulp van anderen en de kansen die ik heb gekregen en genomen. Het is belangrijk om in jezelf te geloven, maar nog belangrijker is dat er iemand in jou gelooft. Daarom heb ik me aangemeld voor het project Mentor2Work. Als mentor luister ik naar het verhaal van de nieuwkomer, ik ondersteun en geef tips om te helpen. Dat deed ik sinds november voor Doris uit Cuba. Haar bachelor maatschappelijk assistent werd hier niet gelijkgeschakeld, dus vindt ze geen job die aansluit bij haar profiel. Ze werkt nu in de keuken bij de Gentse universiteit. Het belangrijkste doel van mijn mentorschap is niet noodzakelijk een job vinden voor Doris. Wel dat ze meer in zichzelf gaat geloven en beter de weg vindt op de arbeidsmarkt. Want als je een job hebt die goed bij je past, dan voel je je belangrijk. Hoe mooi is dat? (lacht) Ik sprak een tweetal keer per maand af met Doris, we mailden en whatsappten ook tussendoor. Ik hielp haar met heel concrete tips en stuurde haar ook vacatures door die ik oppik.

Bij Mentor2Work letten ze erop dat je karakter met elkaar matcht. Doris heeft geen probleem met mijn directheid, zij is zelf ook erg spontaan. Ik heb er nu dus een nieuwe vriendin bij. Mentor zijn geeft me een breder beeld op de wereld. Hoe meer je open staat voor anderen, hoe rijker je wordt als mens. Je leert heel veel door de confrontatie met allerlei situaties. Zo merk je dat dingen niet altijd lopen zoals dat bij jou het geval was.” 

Dit artikel komt uit het personeelsmagazine van Stad Gent ‘Gentsters voor Gent’. De foto is van Thomas De Boever. 

2020-09-22T11:04:19+00:00