Kersvers animatiefilmpje legt positieve acties kort en krachtig uit

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, zitten heel wat werkzoekenden met migratieachtergrond nog steeds op de reservebank. Dat zijn mensen met heel wat talenten en competenties die momenteel niet worden ingezet. Daarom zijn positieve acties broodnodig!

Positieve acties zijn programma’s en maatregelen, van tijdelijke aard om de feitelijke ongelijkheid van een achtergestelde groep weg te werken, en die gelden voor een groep die gekenmerkt wordt door “een wettelijk beschermd discriminatiecriterium”. Ze geven mensen met een migratieachtergrond een duwtje in de rug om de nadelen verbonden aan hun achtergrond te voorkomen, te compenseren en te corrigeren.

Klik hier voor het animatiefilmpje, dat positieve acties snel en toegankelijk uitlegt!

2020-09-22T10:58:28+00:00