Mentee 2018-11-21T14:19:02+00:00
Loading...

Wie kan mentee worden?

Je kan mentee worden als je een werkzoekende bent met een migratieachtergrond. Je zoektocht naar werk is moeilijk en je ervaart veel obstakels. Je wil graag hulp van een mentor: een professional uit de sector waarin jij wil werken, hulp met solliciteren, je netwerken uitbreiden, advies van een ervaren persoon, morele steun, … Het kan vanalles zijn. Samen met je mentor bepaal je zelf de inhoud van je mentoring traject.

Wat gebeurt er na je inschrijving als mentee?

Je Mentor2Work-coach contacteert je en maakt een afspraak voor een intakegesprek. Na dit gesprek zoekt je Mentor2Work-coach een geschikte mentor voor jou. Dan gaat het traject van start.

Wie is de Mentor2Work-coach?

De Mentor2Work-coach ondersteunt mentees en mentoren in hun traject. Deze ondersteuning gebeurt op maat van het duo: persoonlijke matching van mentor en mentee, tussentijds opvolgingsgesprek, reflectiemomenten, …. Bij vragen of twijfels is de Mentor2Work-coach je eerste  aanspreekpunt.

Hoe verloopt het mentoring traject?

Je komt gedurende zes maanden, twee keer per maand samen met je mentor om je zoektocht naar werk te verbeteren. Daarnaast volg je ook  interessante workshops samen met andere mentees:

  • Startvorming. Hier kom je alles te weten over Mentor2Work, mentorschap en hoe je dit kan invullen. Wat is een mentor? Hoe ziet het Mentor2Work traject er uit? Wat kan je van een mentor verwachten, en van de Mentor2Work-coach? Er is  veel tijd voor uitwisseling en vragen.
  • Workshop zelfvertrouwen. In je zoektocht naar werk is het goed te weten welke je sterke kanten zijn. In deze workshop gaan we daarnaar op zoek. Jezelf goed kennen en geloven in je talenten versterkt jou in je traject. Naast een beetje theorie, oefenen we vooral individueel, per twee en in groep.
  • Workshop soft skills. Flexibiliteit, communicatie, initiatief nemen zijn voorbeelden van soft skills. Welke soft skills zijn nuttig bij het solliciteren of in een job? Wat vinden werkgevers belangrijk? Wat zijn mijn sterke soft skills en hoe kan ik die communiceren naar werkgevers? Hoe kan ik mezelf nog verbeteren? Al deze vragen en meer onderzoeken we in een workshop met veel tijd voor oefeningen.
  • Workshop discriminatie. Wat is discriminatie? Welke vormen van discriminatie zijn er? Hoe reageer je op discriminatie in je omgeving of in je zoektocht naar werk? Welke obstakels zijn er om op discriminatie te reageren? We praten ook over wat je eraan kan doen en hoe je ermee kan omgaan, bijvoorbeeld praktijktesten. We maken veel tijd voor uitwisseling.

Waar kan je vacatures terugvinden?

Heb je nog vragen of opmerkingen? 

Laat je gegevens achter via dit contactformulier.