Mentor 2020-10-01T12:38:13+00:00
Loading...

Waarom Mentor2Work?

Het is hoog tijd dat superdiversiteit ook op de werkvloer wordt weerspiegeld. Mensen met een migratieachtergrond botsen ondanks hun talenten en relevante ervaring vaak op heel wat drempels in hun zoektocht naar werk. Mentor2Work wil daarom via mentoring de afstand tussen werkzoekenden met een migratieachtergrond en werkgevers verkleinen.

Wie kan mentor worden?

Ben je beroepsactief en heb je goede kennis van de sector en het netwerk waarin je werkt? Dan kan jij mentor worden. Ook wil je graag je expertise delen, je coachende vaardigheden versterken en jezelf verrijken door mentoring. Door mentor te worden, neem je bovendien een mooi maatschappelijk engagement op en draag je bij aan een inclusievere arbeidsmarkt.

Wat is de bedoeling van mentoring?

Als mentor versterk je een werkzoekende (jouw mentee) in zijn/haar zoektocht naar werk. Je geeft je mentee het duwtje in de rug dat hij of zij nodig heeft, door te luisteren, ervaring en kennis te delen, advies en steun te geven. Wat je bespreekt tijdens je samenkomsten, bepaal je samen met je mentee: feedback over het CV, sollicitatiegesprekken bespreken, tips om een job in je sector te vinden, morele steun, netwerken, …

Wie is de Mentor2Work-coach?

De Mentor2Work-coach ondersteunt mentees en mentoren in hun traject. Deze ondersteuning gebeurt op maat van het duo: persoonlijke matching van mentor en mentee, tussentijds opvolgingsgesprek, reflectiemomenten, …. Bij vragen of twijfels is de Mentor2Work-coach je eerste aanspreekpunt.

Hoe verloopt het mentoring traject?

Je komt twee keer per maand samen met je mentee gedurende zes maanden. Daarnaast volg je ook interessante workshops en vormingen samen met andere mentoren, om je te versterken in je rol als mentor.

Wil je een vacature bekendmaken?

Je kan je vacature op de vacaturebank van het Minderhedenforum zetten via deze link.