Getuigenissen 2018-10-30T13:14:38+00:00

Onze mentees vertellen

Ik neem deel aan Mentor2Work omdat ik een diploma heb waarmee ik veel richtingen uit kan. Maar ik wist niet welke opportuniteiten de arbeidsmarkt mij te bieden had. Ik zoek een job die op mijn lijf is geschreven. En een mentor maakt jouw zoektocht aangenamer.

Het positieve aan Mentor2Work is dat je er niet alleen voor staat. Je hebt iemand aan je zijde, die in jou gelooft en die met jou mee wil werken aan jouw toekomst. Liefst succesvoller en gelukkiger. Je hebt iemand die meer denkt aan jouw carrière dan jezelf.

Wat was tot nu toe jouw grootste succes of hoogtepunt? Mijn grootste succes is mijn vrijwilligersproject in het buitenland. Het heeft mijn visie omtrent de wereld veranderd. Het heeft mij een ander mens gemaakt.

Asil Dinc, Mentee

Ik doe mee aan Mentor2Work omdat Mentor2Work mij kan helpen om een goede job te vinden. Ik krijg ook veel goed advies om mijn talent uit te bouwen.

Samim Faqiri, Mentee

“Never hesitate to ask their help .”

My motivation is to find a decent job that goes well with my speciality and my work experience . In this project the social network is a big achievement. Positive energy that comes out of the feeling that there are people who believe in my abilities and they want really to give support .I would say go and do it ! Finding a job is not easy thing to do.

Reem, Mentee

Onze mentoren vertellen

Ik vind het belangrijk om, ook in direct en persoonlijk contact, een bijdrage te kunnen leveren om mensen te helpen een plaats te vinden waar ze zich veilig en gewaardeerd voelen. Om in de zorgsector te werken, waar mijn ervaring ligt, moeten er technische, administratieve of culturele barrières overwonnen worden. Daar iemand bij helpen is mijn doel.
Het opzet van Mentor2Work speekt mij vooral aan door de persoonlijke benadering en de visie van empowerment van de mentee.

Erik De Corte, Mentor, stafmedewerker UZ Gent

Ik neem deel aan Mentor2Work omdat ik stilaan met pensioen ga en dus tijd vrij heb om iets anders te doen. Ik heb altijd al veel vrijwilligerswerk gedaan en vind het fijn om tijd te investeren in iets dat zowel actueel is als een hoge maatschappelijke waarde heeft. Het hoogtepunt tot nu toe was voor mij de inhoud en de interactie van de twee interessante workshops.

Piet Deschuttere, Mentor, pas gepensioneerd

Het kriebelde om eens iets te doen in mijn vrije tijd op sociaal gebied en dat bijdraagt bij het maatschappelijk belang, het contact met en samenwerken met anderen maakt dat je er niet alleen voor  staat, elkaar stimuleren is fijn.

Rezkallah Yassine, Mentor

“Blijven geloven, ondanks tegenslagen. Altijd vooruit kijken”

Ik vind het belangrijk om mijn ervaringen door te geven na een carrière van 35 jaar. Iemand verder helpen is heel belangrijk voor mij, ik kan niet rond mijn eigen leven blijven draaien…

Het initiatief dat 2 onbekenden bijeen brengt en het samen zoeken naar oplossingen vind ik bovendien erg interessant. En tot nu toe verloopt alles super. Het kennismakingsgesprek met mijn mentee was moeilijk af te sluiten… wij konden blijven praten!

Thierry De Coninck, Mentor

Wel, als ik van betekenis kan zijn voor iemand door hem of haar te ondersteunen en te helpen met allerlei vragen of praktische zaken, wil ik dat doen. Soms is een schouderklop of een luisterend oor genoeg om een verschil te maken.

Bij Mentor2Work werken beide kandidaten mee op vrijwillige basis, zodat ze samen, vind ik persoonlijk heel belangrijk ,een richting kunnen geven aan hun project en toch de nodige ondersteuning krijgen. Dat is echt leuk, toch?

Ik kijk uit naar het moment van mijn matching, iemand leren kennen en hopen dat ik van enige betekenis kan zijn. Vooral het samen bijleren is leuk.

Christian Habiyaremye, Mentor

“Geef de moed niet op en blijf open staan om bij te leren.”

Ik doe mee met M2W omdat ik het belangrijk vind dat mensen met een migratie-achtergrond die moeite hebben met het vinden van een baan, maar zich wel inzetten om er één te vinden, een steuntje in de rug verdienen. Ook vind ik dat zij de rolmodellen zijn jegens hun lotgenoten, maar ook jegens de werkgevers. 

Ik vind het positief dat de werkzoekenden initiatief nemen om hun eigen toekomst in handen te nemen. Tevens vind ik het goed dat er interactie is tussen de mentoren en mentees die veel van elkaar kunnen leren. Ook als de mentor jonger is dan de mentee. 

Het is echt verrijkend en je moet je voor elkaar open stellen. Twijfel niet en doe het, ook al heb je zelf een drukke agenda!

Mark Peters, Mentor