Getuigenissen 2020-09-03T10:29:14+00:00
Fethia heeft haar droomjob gevonden: “Een mentor die mij helpt mijn droomjob te vinden door middel van ervaring en een sterk netwerk, helemaal wat ik ervan verwacht had! Ook verbeterden we samen mijn CV, oefenden we sollicitatiegesprekken, en vergaarden de nodige informatie over mijn sector. Ik leerde hoe mijzelf beter te verkopen. Ik verloor steeds meer mijn zelfvertrouwen, maar door Mentor2Work kwam ik er weer helemaal bovenop!”
Fethia Aiad, Mentee
Als mijn eerste vrijwilligersactiviteit zonder uitgesproken verwachtingen, was ik na de eerste workshop al meteen verkocht! Positiviteit, een luisterend oor zijn en geduld uitoefenen zijn de perfecte eigenschappen voor de rol van mentor. Omdat ik zelf ook oorspronkelijk uit een ander land dan België kom, wist ik hoe moeilijk het is om je eigen weg te vinden op de arbeidsmarkt. Door de glimlach op hun gezicht te zien, verlangde ik ernaar nog meer mensen te helpen en begeleiden. Mijn advies? Het gewoon doen om zo een ervaring rijker te worden!
Olga Tessely, Mentor, medewerker onthaal & administratie
Ik heb een hele fijne mentor gehad, en ook de steun van de coach was zeer waardevol. Ik kon bij beide steeds terecht met vragen. Ik heb mijn communicatieve vaardigheden goed kunnen oefenen, en heb nu een beter zicht op de sector en de mogelijkheden. Ik heb ook mijn prioriteiten beter leren stellen. Ik heb vooral veel over mezelf geleerd dankzij het project, doordat de mentor volledig neutraal een analyse kan maken van je persoonlijkheid en je vaardigheden. Dit kunnen dingen zijn die voor de hand liggen maar waar je zelf nooit bij hebt stilgestaan. Mentor2Work is absoluut een meerwaarde voor mentees: het gevoel dat er iemand begaan is met hetgeen jijzelf bezig bent en echt stap voor stap meedenkt, je steunt, en in je gelooft!
Souad Fettouh, Mentee
Ik heb het mentoringtraject als zeer positief ervaren! Je maakt het zo intensief als je zelf wil, en je kan beroep doen op voldoende begeleiding. Daarnaast verruim je jezelf met nieuwe inzichten.
Het maakt niet uit waar je vandaan komt. We zijn allemaal hetzelfde maar ook weer anders. Als je openstaat voor dat wat anders is, geef je jezelf de kans om te groeien. Als ik op reis ga spreek ik graag met de locals om een idee te krijgen van hun levensstijl of hoe anders het leven is ten opzichte van het mijne. Met dit project komt het verhaal naar je toe én heb je impact op het vervolg ervan. Je haalt enorm veel energie uit de gesprekken. Het haalt je even weg van je day-to-day routine en geeft je een idee van andermans realiteit. Dit zorgt vaak voor balans in je eigen leven.
Samen met mijn mentee hebben we een fijn traject doorlopen. Zelfs na het traject gaan we nog regelmatig iets drinken om bij te praten. Het is fijn om iemand wegwijs te maken in een land waar je zelf soms de weg kwijt bent.
Duncan D’hondt, Mentor, zaakvoerder
Ik neem deel aan Mentor2Work omdat ik een diploma heb waarmee ik veel richtingen uit kan. Maar ik wist niet welke opportuniteiten de arbeidsmarkt mij te bieden had. Ik zoek een job die op mijn lijf is geschreven. En een mentor maakt jouw zoektocht aangenamer. Het positieve aan Mentor2Work is dat je er niet alleen voor staat. Je hebt iemand aan je zijde, die in jou gelooft en die met jou mee wil werken aan jouw toekomst. Liefst succesvoller en gelukkiger. Je hebt iemand die meer denkt aan jouw carrière dan jezelf.
Asli Dinc, Mentee
Het kriebelde om eens iets te doen in mijn vrije tijd op sociaal gebied, dat bijdraagt aan het maatschappelijk belang. Het contact en samenwerken met anderen maken dat je er niet alleen voor staat. Elkaar stimuleren is fijn!
Rezkallah Yassine, Mentor
“Blijven geloven, ondanks tegenslagen. Altijd vooruit kijken”

Ik vind het belangrijk om mijn ervaringen door te geven na een carrière van 35 jaar. Iemand verder helpen is heel belangrijk voor mij, ik kan niet rond mijn eigen leven blijven draaien. Het initiatief dat twee onbekenden bij elkaar brengt en het samen zoeken naar oplossingen vind ik bovendien erg interessant. En tot nu toe verloopt alles super. Het eerste kennismakingsgesprek met mijn mentee was moeilijk af te sluiten… Wij konden blijven praten!

Thierry De Coninck, Mentor
“Never hesitate to ask their help .”

My motivation is to find a decent job that goes well with my specialty and my work experience . In this project the social network is a big achievement. Positive energy that comes out of the feeling that there are people who believe in my abilities and they really want to give support .I would say go and do it ! Finding a job is not an easy thing to do.

Reem , Mentee
De vriendelijke, open-minded mensen van Mentor2Work hebben me gemotiveerd om mee te doen aan Mentor2Work. Ik vind dit een heel goed project dat mensen in contact laat komen met de gemeenschap en mensen op de juiste manier leidt om een job te vinden. Door Mentor2Work heb ik geleerd hoe ik me verder kan ontwikkelen, hoe ik mijn connectie met andere mensen kan opbouwen, en hoe ik de juiste stappen kan volgen om mijn doel te bereiken.
Mohamad Jarkas, Mentee
Als mentor bij Mentor2Work begeleid je de ander om actie te ondernemen. Dat geeft het gevoel dat je echt een verschil maakt. Het gaat niet over oordelen, maar over durven open staan voor de andersheid van de ander.
Fréderique Michiels, Mentor, zaakvoerder
Dankzij Mentor2work en de betrokken begeleiding van de coaches, heb ik het gevoel dat mijn persoonlijke bagage ook in België iets kan betekenen. Dat is zo belangrijk: het biedt zelfvertrouwen en doet mijn geloof in mijn eigen kansen enorm groeien. Het maakt echt een verschil om menselijke steun te krijgen, meer structuur te hebben en beter de richting van mijn zoektocht te kennen
Camila De La Cerda, Mentee
Ik doe mee aan Mentor2Work omdat Mentor2Work mij kan helpen om een goede job te vinden. Ik krijg ook veel goed advies om mijn talent uit te bouwen.
Samim Faqiri, Mentee
Op vlak van diversiteit staan bedrijven nog niet waar ze zouden moeten staan, waar we kunnen aan werken via Mentor2Work. Ik vind het belangrijk vanuit mijn positie om een voorbeeldfunctie in te nemen, zeker naar mensen toe met een migratieachtergrond. Ik heb er voldoening kunnen uithalen door mijn expertise ter beschikking te stellen en stappen vooruit te maken
Fons Leroy, Mentor, ex-gedelegeerd bestuurder VDAB
Als ik van betekenis kan zijn voor iemand door hem of haar te ondersteunen en te helpen met allerlei vragen of praktische zaken, wil ik dat doen. Soms is een schouderklopje of een luisterend oor genoeg om een verschil te maken. Bij Mentor2Work werken beide kandidaten mee op vrijwillige basis, zodat ze samen – vind ik persoonlijk heel belangrijk- richting kunnen geven aan hun project en toch de nodige ondersteuning krijgen. Dat is echt leuk, toch? Ik kijk uit naar het moment van mijn matching: iemand leren kennen en hopen dat ik van enige betekenis kan zijn. Vooral het samen bijleren is leuk!
Christian Habiyaremye, Mentor
Ik ben er zeker van dat Mentor2Work op het einde van de rit mijn zelfvertrouwen opkrikt met een unieke ervaring van onschatbare waarde.
Anna Herman, Mentee
Ik vind het belangrijk om, ook in direct en persoonlijk contact, een bijdrage te kunnen leveren om mensen te helpen een plaats te vinden waar ze zich veilig en gewaardeerd voelen. Om in de zorgsector te werken, waar mijn ervaring ligt, moeten er technische, administratieve of culturele barrières overwonnen worden. Daar iemand bij helpen is mijn doel. Het opzet van Mentor2Work spreekt mij vooral aan door de persoonlijke benadering en de visie van empowerment van de mentee.
Erik De Corte, Mentor, stafmedewerker UZ Gent
Ik neem deel aan Mentor2Work omdat ik stilaan met pensioen ga en dus tijd vrij heb om iets anders te doen. Ik heb altijd al veel vrijwilligerswerk gedaan en vind het fijn om tijd te investeren in iets dat zowel actueel is als een hoge maatschappelijke waarde heeft. Het hoogtepunt tot nu toe was voor mij de inhoud en de interactie van de interessante workshops.
Piet Deschuttere, Mentor, pas gepensioneerd