Mentee Milena vond een boeiende stage én een toffe job

 

Milena is een jonge mama uit Servië die sinds enkele jaren in België woont. Met haar diploma Oosterse Talen en Culturen en al heel wat ervaring in het sociaal werk, bevond ze zich op een kruispunt: welke richting wilde ze uit? Ze wist niet goed waar en hoe te beginnen te zoeken op de Vlaamse arbeidsmarkt die voor haar onbekend terrein was.

“In april 2019 heb ik het project Mentor2work leren kennen. Helemaal toevallig in het CVO waar ik Nederlandse les volgde. Toen ik luisterde naar de uitleg, wist ik dadelijk dat dit echt iets voor mij was, precies wat ik nodig had op dat moment. Ik had immers geen duidelijke visie hoe het op professioneel vlak verder moest. Mijn CV was heel kleurrijk en ik kon verschillende richtingen uit, maar mijn toekomst zag er toch ietwat flauw en onzeker uit. Eerst en vooral moest ik klaar en duidelijk voor mezelf bepalen: wat wil ik echt doen? Waar wil ik zijn? Hoe wil ik worden? En wat is realistisch en haalbaar?”

Mentor2Work zocht en vond de ideale mentor voor Milena. Geert is iemand met veel ervaring en netwerk in de socio-culturele sector en een warm hart. Ook komen zijn ijzersterke coaching skills van pas om Milena te helpen nadenken over haar loopbaanrichting.

“Ik werd enorm geholpen door mijn mentor, die me gedurende onze lange gesprekken hielp beseffen welk pad ik in de toekomst wilde bewandelen. Na een paar weken vond ik een leuke, interessante vacature voor een stageplaats in de sociale sector. Met mijn mentor kon ik het sollicitatiegesprek degelijk oefenen en voorbereiden, en ik voelde me zekerder van mijn stuk. Gelukkig werd ik gekozen en kreeg ik de kans om aansluiting te vinden met het werkveld, en een boeiende ervaring van zes maanden op te bouwen. Twee maanden voor het beëindigen van de stage, begon ik opnieuw te grasduinen in vacatures en jobsites, tot ik uiteindelijk een job vond die mij op het lijf was geschreven. Ik ben nu leerkracht maatschappelijke oriëntatie voor nieuwkomers in België. Hierbij laat ik natuurlijk de kans niet onbenut om Mentor2work aan te bevelen aan mijn leerlingen, die zich nu in een gelijkaardige situatie bevinden als ik, enkele jaren geleden. Misschien maakt dit voor hen ook wel het verschil!

Als ik nu terugkijk, besef ik pas ten volle hoe belangrijk het is om dat extra duwtje in de rug te krijgen op het juiste moment. Daarvoor ben ik mijn mentor en het hele team van Mentor2work voor altijd dankbaar.”

2020-09-22T11:07:55+00:00