Overzicht van mentoring naar werk projecten in Vlaanderen

Mentor2Work is al een tijdje gestopt, maar we willen graag andere mentoring projecten in de kijker zetten. We geloven immers rotsvast dat mentoring naar werk duurzame positieve impact heeft, voor zowel mentee, mentor, werkgever als de bredere arbeidsmarkt en samenleving. De mentoring projecten hebben een gelijkaardige opzet:

  • duo’s vormen van een mentor en een mentee
  • een variërend aanbod van coaching, ondersteuning en vaak ook vormingen
  • mentees zijn werkzoekenden met een migratieachtergrond
  • mentoren zijn vrijwilligers die aan de zijde staan van hun mentee met tips, advies en een luisterend oor

Toch heeft elk project zijn eigen actieradius en accenten. Enkele projecten hebben bijvoorbeeld bijkomende voorwaarden naar leeftijd, kennis Nederlands en/of opleidingsniveau. Sommige projecten zijn nieuw, anderen bestaan al een tijdje. De duur van een mentoring traject kan verschillen. Ook in corona-tijden kan je online deelnemen aan de meeste mentoring projecten, maar check dit best even als het op hun website niet duidelijk staat.

Zin om als mentor of mentee aan te sluiten bij een mentoring project? Bekijk dan dit ruime aanbod in heel Vlaanderen. Meld je aan bij het project in jouw regio dat het beste bij je past, of neem contact met hen voor meer info!

  • TEAM UP is het nieuwe mentoring project van FMDO (partnerorganisatie van Minderhedenforum). Zij matchen mentoren en mentees in de regio West-Vlaanderen. Dit project is geschikt voor mentoren en mentees van alle leeftijden, opleidingen of bedrijfssectoren. Klik hier voor alle info.
  • RISE SMART van Randstad heeft een nieuwe mentoring project. De mentees in dit project hebben een hogere opleiding. Als je in Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant of Limburg woont, werkt of werk zoekt, klik dan hier om in contact te komen met de coördinator. Geïnteresseerde mentoren kunnen hier alvast een kijkje nemen.
  • DUO FOR A JOB is een mentoring project dat al even bestaat. De mentees zijn jongeren (18 – 33 jaar) met eender welk opleidingsniveau, terwijl de mentoren vijftigplussers zijn. Dit project is actief in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Check hier hun website. 
  • GATAM is gestart met mentoring naar werk in de regio Antwerpen. Klik hier voor alle info.
  • MENTORING@WORK is een mentoring project in Limburg. Check hier hun website.

 

 

2020-11-02T13:14:53+00:00